Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go voegt producenten toe

2021-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Na supermarkten, bakkerijen, restaurants en hotels stelt Too Good To Go zijn app nu ook open voor producenten met (horeca)overschotten. De langdurige sluiting van de horeca speelt een voorname rol hierin.

‘We blijven dromen van een wereld zonder voedselverspilling, dus willen we ook met producenten meedenken om op een duurzame manier vernietiging te voorkomen en verspilling terug te dringen. Zoals we dat ook met al onze andere partners doen’, laat Joost Rietveld, country manager Nederland bij TGTG, weten.

Voedsel redden

Onder meer cateraar Vermaat is een partnerschap met het anti-voedselverspillingbedrijf aangegaan. Op gesloten cateringlocaties hebben zij afhaalpunten voor de overgebleven producten ingericht. Op 15 locaties waaronder Circl, Ten Good Food Café en B. Building in Amsterdam en Mockamore in Rotterdam en Almere is het nu mogelijk een zogenoemde Magic Box met bijvoorbeeld chocolade van Verkade, overgebleven tonijn van Fish Tales en vegetarische oesterzwambitterballen van GRO op te halen.

Pauline Rosenberg, duurzaamheidsadviseur bij Vermaat, is trots op de aansluiting: ‘Onze producenten hebben heel veel voedseloverschotten. Too Good To Go heeft een geweldige app die consumenten aan ons bindt en wij hebben heel veel gesloten locaties én mensen op de bank. De perfecte samenwerking om voedsel te redden!’

Geïnteresseerde producenten kunnen zich hier aanmelden.