Twinkle | Digital Commerce

Leen Bakker gaat via marketplaces verkopen

2020-11-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Meubelretailer Leen Bakker omarmt het marketplace-model. Niet alleen gaat het bedrijf binnenkort via Amazon verkopen. Ook heeft de nummer 34 van de Twinkle100 sinds kort ook een eigen marketplace.

Dat stelde marktplace manager Ruben Nijssen op Emerce Marketplaces for Brands. Sinds oktober beschikt de retailers over een eigen marktplaats. Overigens is niet zomaar elke verkoper welkom op het platform, dat nu al zou bestaan uit zo’n 15.000 producten. Nijssen: ‘We zijn geen open marktplaats zoals bol.com. Partners moeten echt een toegevoegde waarde bieden.’

Het is de bedoeling dat externe verkopers ook zorgen voor een verbreding van het online assortiment van Leen Bakker. Zo wordt als voorbeeld planten en bloempotten genoemd.

Daarnaast gaat Leen Bakker dus ook zelf via marketplaces verkopen. In ieder geval via Amazon, maar het is niet bekend of het bedrijf ook samen gaat werken met andere marktplaatsen. Wel laat Nijssen weten dat Leen Bakker geen fulfilmentdiensten gaat aanbieden voor partners. De onlangs gelanceerde bezorgdienst ‘de Last Smile’ wordt dus alleen voor eigen orders gebruikt.