Twinkle | Digital Commerce

‘Webshop-snelservice’ opgetuigd door PostNL en Allsafe

2020-11-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Allsafe Mini Opslag, verhuurder van opslagruimtes, start een samenwerking met PostNL. Per 1 november wordt op alle 34 opslaglocaties een pakketpunt ingericht, plus kleinere webshops kunnen uitzien naar een snelservice.

‘Webshops gaan we de mogelijkheid bieden om hun pakketten tot laat in de avond bij ons af te leveren, waarna PostNL ze diezelfde nacht nog verwerkt’, aldus Allsafe-ceo Eric Stubbé, die van mening is dat kleinere webshops qua levertijden met grote spelers moeten kunnen gaan concurreren hierdoor. Zeker eenmansbedrijven, mensen die de webshop ‘erbij doen’, zijn gebaat bij deze service in zijn optiek. ‘Zij gaan na hun reguliere werk naar huis, moeten dan hun bestellingen verwerken en rijden de dag erop naar een afleverpunt. Een hoop gedoe en er zit dus minimaal twee dagen tussen bestellen en ontvangen. Dat is nu voorbij.’

24/7

Specifiek voor de webshop-snelservice richt Allsafe 24-uurssecties in, te beginnen in vier vestigingen (Utrecht-Zuid, Den Haag-Noordoost, Amsterdam-Zuid en Arnhem). Webshopeigenaren kunnen via een zogenoemde scan & go-zuil hun pakketten zelf inscannen en klaarzetten voor de chauffeurs van PostNL. ‘Alle webshopeigenaren kunnen hiervan gebruikmaken, of ze nu huurder zijn bij ons of niet. Wel zal iedereen worden geregistreerd, met het oog op de veiligheid. Wanneer een webshop doorgroeit en het te bewerkelijk wordt alle bestellingen zelf te verwerken, kunnen zij makkelijk doorschuiven als klant van PostNL E-commerce Services’, besluit Stubbé.

Indien deze pilot succesvol verloopt, rollen de partners in het voorjaar van 2021 het concept verder uit in Nederland.