Twinkle | Digital Commerce

Arts & Facts lanceert nieuw kunstplatform

2020-08-12
1000556
  • [nieuws]
  • 0:56

Er komt een nieuw platform bij voor de verkoop van kunst. Arts & Facts, die eerder MuseumDepotShop lanceerde, komt nu met Collectioneurs.nl.

Met het succes van MuseumDepotShop ontstond er vanuit verzamelaars de vraag om ook via dit platform kunst te verkopen. ‘Voor de verkoop van kunst uit bijvoorbeeld verzamelingen is MuseumDepotShop niet bedoeld, dat zullen we ook niet toestaan’, vertelt Jeroen Harink, medeoprichter van Collectioneurs. ‘Met die vraag hebben we marktonderzoek gedaan, een positie bepaald en zien we wel degelijk ruimte voor een nieuw platform specifiek voor de verkoop van kunst van verzamelaars.’

Jeroen Harink richtte het nieuwe kunstplatform op met Arjen Pels Rijcken. Het is volgens de oprichters niet de bedoeling dat op het platform vrije handel plaatsvindt, zoals op Marktplaats. Er vindt een toetsing van kwaliteit plaats, logistieke dienstverlening moet een optie zijn en er wordt niet geveild. De kunst zal onder hetzelfde principe worden verkocht als MuseumDepotShop, met een bereikbare prijs.

De webwinkel zal begin september worden geopend. Een van de eerste verzamelaars die werken beschikbaar stelt uit zijn privéverzameling is Jhr. Jan Six van Hillegom.