Twinkle | Digital Commerce

MuseumDepotShop rolt internationaal uit

2020-05-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Webshop MuseumDepotShop breidt zijn verkoop- en servicemarkt wereldwijd uit. Consumenten van over de hele wereld kunnen op de webshop terecht, waar zij ‘ontzamelde’ museumstukken kunnen kopen.

MuseumDepotShop opende een jaar geleden zijn deuren. Op de shop kunnen consumenten terecht voor museumstukken. Deze stukken worden aangeboden door verschillende musea, die de items geen plekje meer kunnen geven in het desbetreffende museum. Door deze items te verkopen krijgen ze een tweede leven, in plaats van dat ze liggen te verstoffen in depots. En dat is zonde, stellen de initiatiefnemers.

Sinds de opening van MuseumDepotShop nam de vraag naar deze producten enorm toe. Zo was de winkel eerst maar één dag in de week geopend, omdat het aanbod nog beperkt was. Inmiddels is de shop zeven dagen per week open en zijn er tientallen musea bij aangesloten. Aan het einde van dit jaar is het de bedoeling dat dit aantal wordt uitgebreid naar honderd.

Maar door de groei van de shop nam ook de interesse vanuit het buitenland steeds verder toe. En dus kondigt MuseumDepotShop aan vanaf vandaag de dienst wereldwijd uit te gaan rollen. De huidige website is naar het Engels vertaald. Volgend jaar is het de bedoeling dat er een aparte webshop komt voor de Britse markt, onder de noemer ‘Heritage at Home’. Daarna, in 2022, is Duitsland aan de beurt.