Twinkle | Digital Commerce

ING verstrekt bedrijfsleningen via Amazon

2020-07-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

In Duitsland kunnen bedrijven binnenkort leningen afsluiten via Amazon. ING is de eerste bank die via het platform mkb-kredieten aanbiedt.

Het gaat om leningen van 10.000 euro tot 750.000 euro die binnen drie jaar moeten worden terugbetaald, zo weet de Telegraaf. De leningen voor midden- en kleinbedrijven worden via de app en website van Amazon aangeboden en vervolgens behandeld door de Duitse divisie van ING.

ING startte in 2018 met het verstrekken van mkb-kredieten en is al een tijd op zoek naar groeimogelijkheden. Via Amazon hoopt de bank nieuwe klanten aan te trekken. Volgens de online gigant verloopt meer dan de helft van de Duitse verkopen via mkb’s die zijn aangesloten op het platform. Het aanbieden van leningen kan deze bedrijven helpen door te groeien, aldus manager Felix Kristl van Amazon.

Het is nog niet bekend of de dienst ook in Nederland wordt gelanceerd. ‘Wij kijken eerst naar de klantervaringen en succes in de betreffende landen en op basis daarvan wordt verdere uitrol besloten naar andere landen’, aldus een woordvoerder.