Twinkle | Digital Commerce

Wederom staking bij distributiecentrum Decathlon

2020-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Het personeel van het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek, België, heeft het werk opnieuw neergelegd. Volgens de vakbonden wordt er door de directie niet geluisterd.

Het is de tweede keer in krap een week dat het personeel van het distributiecentrum het werk neerlegt en de toegang tot het gebouw blokkeert. Erika Lambert van ACV Puls vertelt aan de Gazet van Antwerpen dat er niet wordt geluisterd naar de opmerkingen en wensen van het personeel: ‘Het voorstel was om een cadeaucheque te geven van 250 euro die gespendeerd moet worden in een Decathlonwinkel. Dat zien wij als een broekzak-vestzak-operatie die niet in goede aarde viel bij de werknemers. Zeker omdat collega’s in Frankrijk een premie van 25 euro per halve dag krijgen.’

Het is nu afwachten wat deze tweede staking mogelijk teweeg zal brengen. ‘We bekijken of de directie aan tafel wil gaan om met ons te praten. Respect tonen is ook naar elkaar luisteren. Deze mensen willen gehoord worden,’ aldus Lambert.

Er is al langere tijd onvrede onder de werknemers, zo is een productiviteitspremie eenzijdig afgeschaft en worden er veel uitzendkrachten aangenomen zonder overleg met de vakbonden. Daar komt nog bij dat Decathlon volgens het personeel nalatig is bij verschillende coronamaatregelen.

Update 10-6 11:00:

De protestactie bij Decathlon is dinsdagavond opgebroken door een deurwaarder en politie. Na een staking van twee dagen kunnen vrachtwagens het distributiecentrum nu weer bereiken. Woensdagochtend beraden de vakbonden over volgende stappen.