Twinkle | Digital Commerce

Decathlon lanceert Decathlon Pulse

2024-07-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Sportretailer Decathlon gaat met Decathlon Pulse, een onafhankelijke entiteit binnen de Decathlon Group, investeren in innovatieve mensen en bedrijven met dezelfde waarden en commitment als het bedrijf.

Met het investeren is de retailer al langer bekend, schrijft Decathlon in een persbericht. Sinds 2018 heeft Decathlon namelijk bijna 400 miljoen euro geïnvesteerd in partnerships: van investeringen in startups en kleine bedrijven tot de verwerving van meerderheidsbelangen in pure premiumspelers zoals AllTricks en Bergfreunde.

Het opzetten van nieuwe bedrijven

Volgens Decathlon zal deze dochteronderneming zich bezig gaan houden met het opbouwen en opschalen van ideeën en concepten om daarmee op zichzelf staande nieuwe bedrijven te creëren. Daarnaast zal Decathlon Pulse investeren in innovatieve bedrijven die het sportecosysteem kunnen veranderen. Verder zal het sterke en toekomstgerichte sportmerken en distributeurs van sportartikelen verwerven die de markt veranderen door hun ideeën en bedrijfsmodellen.

Hetzelfde doel

Barbara Martin Coppola, CEO van Decathlon Global en voorzitter van Decathlon Pulse, zegt hierover in het bericht: ‘Dit markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis om beter te kunnen voldoen aan de sportieve behoeften van de klanten van morgen. Decathlon Pulse is een aparte entiteit, maar zal een aanvulling vormen op Decathlon omdat ze hetzelfde doel nastreven: “move people through the wonders of sport”. Decathlon Pulse zal zich toeleggen op het vinden van nieuwe groeimogelijkheden en baanbrekende innovaties binnen de sportmarkt.’