Twinkle | Digital Commerce

Personeel distributiecentrum Decathlon legt werk neer

2020-06-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Het personeel van het distributiecentrum van sportwinkel Decathlon in Willebroek, België, heeft het werkt neergelegd en de toegang tot het gebouw versperd.

Het distributiecentrum van Decathlon draaide de afgelopen weken overuren, door de vele online bestellingen die gedaan werden bij de sportzaak. Volgens personeel is er door Decathlon niet snel genoeg gehandeld om een veilige werkomgeving te creëren; er waren niet op tijd genoeg mondmaskers en andere beschermingsmiddelen. Daarnaast worden medewerkers onder druk gezet om dicht bij elkaar te werken, zo schrijft VRT.

De vakbond heeft de problemen vorige week aangekaart bij de directie maar kreeg geen respons. ‘Dat is het grootste probleem bij Decathlon: de directie staat totaal niet open voor een structureel dialoog,’ zegt Erika Lambert van de christelijke vakbond ACV Puls.

Het distributiecentrum is momenteel geblokkeerd, wat mogelijk ook gevolgen kan hebben voor de bevoorrading van de winkels. Er werken zo’n 350 mensen bij het distributiecentrum.

Lees hier ook het recente Twinkle-interview met Laurens Spiele, e-commerce manager bij Decathlon.