Twinkle | Digital Commerce

Schuldeisers eisen Hema op

2020-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Een groep schuldeisers van Hema is tot een akkoord gekomen over de schulden van het bedrijf en wordt hiermee volledig eigenaar. Insteek is om de totale schuld van 750 miljoen euro terug te brengen naar 300 miljoen euro.

‘De overeenkomst van vandaag vormt een belangrijke stap in de weg naar een financieel gezonde Hema en is cruciaal om de toekomst en de winstgevendheid van Hema op lange termijn veilig te stellen’, meent ceo Tjeerd Jegen. ‘Het was al lange tijd bekend dat een oplossing moest worden gevonden voor de loden last van de schulden waarmee Hema sinds 2014 kampte.’ Ook gaf hij te kennen dat de noodzaak om een oplossing te vinden voor de schuldenpositie van het bedrijf, is versneld door de covid-19 pandemie.

Fans
In 2018 werd de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam overgenomen door investeerder Marcel Boekhoorn. Hij slaagde er niet in een akkoord met de schuldeisers te bereiken en gooide zondag al de handdoek in de ring. Blokker en Jumbo toonden eveneens belangstelling in Hema.

Afgelopen vrijdag werd nog ‘de grootste crowdfundingactie die Nederland ooit heeft gekend’ geïnitieerd. ‘Als het plan lukt, kan iedereen een klein beetje mede-eigenaar worden van “onze” Hema’, aldus de initiatiefnemers van Welovehema.nl.