Twinkle | Digital Commerce

Made.com neemt platform Trouva over

2022-05-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De Britse interieurspecialist Made.com wil de eveneens Britse online marktplaats Trouva overnemen. Via dat platform kunnen onafhankelijke boetieks producten verkopen.

Made.com wil zich met de acquisitie verder ontwikkelen tot design- en lifestylemarktplaats, waarbij ook externe merken hun producten kunnen aanbieden. Trouva is een platform waar onafhankelijke boetieks hun assortiment kunnen verkopen, er worden zowel woon- en lifestyleproducten verkocht als mode- en verzorgingsartikelen. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Nicola Thompson, de ceo van Made, vertelt aan Retail Gazette: ‘Deze overname stelt ons in staat om onze groeistrategie aanzienlijk te versnellen door ons samengestelde productassortiment uit te breiden - onze klanten meer keuze en nieuwheid te geven - en het bedrijf op te schalen in belangrijke gebieden, zowel gevestigd als gericht door gebruik te maken van de uitzonderlijke grensoverschrijdende technologie van Trouva.’

Trouva zal blijven opereren als een zelfstandig merk onder het huidige managementteam. Aan de achterkant worden de twee bedrijven technologisch wel geïntegreerd. Daarnaast zal Made.com gaan profiteren van de logistieke capaciteit van Trouva. Dat zorgt ervoor dat het interieurbedrijf dit jaar 2 miljoen pond minder zal uitgeven aan nieuwe magazijnen.