Twinkle | Digital Commerce

Bpost lanceert platform voor kleine ondernemers

2020-06-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De Belgische postleverancier bpost heeft een online platform ontwikkeld waarmee kleine bedrijven snel een webshop op kunnen zetten. Het postbedrijf belooft dat het aanmaken van een webwinkel slechts 30 minuten kost.

Met het nieuwe platform Elkezaakonline.be wil bpost kleine ondernemers helpen bij het opzetten van een webshop. De verzending van pakketjes regelt de postleverancier, zo is te lezen in een persbericht. Het nieuwe platform is opgezet in samenwerking met Shopitag, een doe-het-zelf e-commerceplatform dat gericht is op kleine bedrijven. Het is vergelijkbaar met het Canadese platform Shopify.

Gratis

De dienst wordt gratis aangeboden, maar: ‘Naargelang de behoeften van de handelaars worden er verschillende tariefformules aangeboden,’ aldus het Belgische postbedrijf. Voor de gratis dienst betekent dat een maximum van slechts drie verkopen per maand, weet De Tijd. De betalende formules kosten 25 euro per maand (waarbij per transactie 2 procent moet worden afgestaan) of 45 euro per maand (1 procent transactiekosten).

Populair

Bpost wil met het nieuwe initiatief inspelen op de groeiende populariteit van e-commerce tijdens de coronacrisis. Het postbedrijf verwerkte op piekdagen een half miljoen pakketjes en zo’n vijftien procent van de Belgen gaf eerder in een onderzoek aan dat ze ook na de crisis online blijven bestellen.