Twinkle | Digital Commerce

Huub Vermeulen: ‘Samen tegen internationale platforms

2019-07-22
28431598
  • [nieuws]
  • 0:55

Bol.com heeft maandag een kantoor in Antwerpen geopend waar Belgische winkeliers en bol.com-medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en samenwerkingen beginnen.

Algemeen directeur Huub Vermeulen geeft aan dat de groei van de partners veel harder gaat dan de groei van de omzet die bol.com uit eigen voorraad realiseert. Hij verwacht daarom dat binnen twee jaar die partners meer verkopen op het platform dan bol.com zelf. Vermeulen: 'Als je samen wil ondernemen, dan moet je mekaar kunnen aankijken, het gesprek aangaan.' Bol.com werkt op dit moment samen met ruim 20.000 partners uit België en Nederland.

Weerwoord geven

Hij wil met die partners een zo sterk mogelijk platform bouwen, ‘om op die manier ook een weerwoord te geven tegen de grote internationale platforms’, schrijft RetailDetail. ‘De wereld van de retailers is geen lokale aangelegenheid meer, het is een veel groter speelveld geworden’, zei Vermeulen tegen het Belgische ATV.  ‘Chinese en Amerikaanse platformen proberen een plek te veroveren in Europa. Als wij vanuit de Benelux hier een antwoord op willen vinden, dan zullen we moeten samenwerken.’