Twinkle | Digital Commerce

WhatsApp start met Pay in Brazilië

2020-06-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Gebruikers van WhatsApp in Brazilië kunnen vanaf nu digitale betalingen uitvoeren via de berichtenapp zelf, zonder te worden doorgeleid. In de nabije toekomst wil WhatsApp deze mogelijkheid, waarvoor het bedrijf gebruikmaakt van Facebook Pay, aanbieden aan ‘iedereen’.

Middels de berichtenapp kunnen individuele gebruikers in het Zuid-Amerikaanse land veilig geld verzenden of een aankoop doen bij een lokaal bedrijf zonder de chat te verlaten. Ook voor mkb’ers is Pay interessant, stelt WhatsApp: met de functie Betalingen kunnen steeds meer bedrijven ‘deelnemen aan de digitale economie en nieuwe groeimogelijkheden ontwikkelen’. Om onrechtmatige transacties te voorkomen, is een speciale zescijferige pincode of vingerafdruk vereist om digitaal geld over te maken.

In Brazilië telt WhatsApp meer dan 120 miljoen gebruikers.

Update 24/6

TechCrunch bericht vandaag dat Brazilië de betaaldienst van WhatsApp alweer heeft stopgezet. De centrale bank van het Zuid-Amerikaanse land zegt deze beslissing te hebben genomen om 'een gezonde concurrentie te behouden' in de markt voor mobiele betalingen. Ook wil de bank zorgen dat betaalsystemen in het land 'snel, veilig, transparant, open en goedkoop' zijn. Braziliaanse banken hebben Mastercard en Visa opgedragen transacties via WhatsApp in het land te blokkeren. Weigeren ze dit, dan kunnen ze boetes en andere sancties verwachten.

Lees ook: Tikkie wordt betaaloptie in webshops