Twinkle | Digital Commerce

Boohoo lijft PrettyLittleThing in

2020-05-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Online fashionretailer Boohoo heeft een resterend belang in PrettyLittleThing verworven waardoor ze nu 100 procent van het bedrijf bezitten.

Modewebshop PrettyLittleThing is overgenomen door Boohoo. De online retailer bezat al sinds 2017 66 procent van de aandelen, maar heeft vandaag de overige 34 procent verworven. Volgens de Evening Standard is de deal mogelijk 329 miljoen pond waard.

Shadowfall, een zogenaamde ‘short-seller’ die wedt op dalende aandelenkoersen, had eerder kritiek geuit op het bedrag dat Boohoo waarschijnlijk uit zou geven aan het uitkopen van de aandeelhouders van PrettyLittleThing. De short-seller publiceerde een rapport van 53 pagina’s waarin werd beweerd dat Boohoo een ‘misleidende indruk’ had gegeven van zijn vrije kasstroompositie en zijn vrije kasstroom met 65 procent had overschat. De online retailer zei op zijn beurt dat het 'de beweringen in de onderzoeksnota sterk weerlegt'.

Onlangs kwam Boohoo nog in het nieuws omdat het 200 miljoen pond had opgehaald om het portfolio verder uit te breiden. De webshop overweegt overnames van retailers die zijn getroffen door de coronacrisis.