Twinkle | Digital Commerce

Richa neemt meerderheidsbelang in MotorKledingCenter

2020-05-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:32

De online retailer MotorKledingCenter (MKC) heeft een meerderheidsbelang verkocht aan motorkledingproducent Richa. Hiermee is een begin gemaakt met de uitrol van de uitbreiding en verdere internationalisatie van beide merken.

Motorkledingmerk Richa heeft een meerderheidsbelang gekocht van online retailer MotorKledingCenter (MKC). Met circa 15 miljoen euro omzet is MKC een vooraanstaande speler in deze niche. De onderneming is de afgelopen jaren onder leiding van vader en zoon André en Mark Bos uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de motorkledingbranche. In 2020 worden er onder andere nieuwe fysieke winkels geopend in Utrecht en Assen en staat er een verdere uitbreiding in binnen-en buitenland op de planning.

Groeiambities

Mark Bos: ‘De groeiambities van MKC zijn enorm. Het afgelopen jaar is er zowel aan de voor- als achterkant gewerkt aan het schaalbaar maken van het concept. Wij zien in deze snel consoliderende markt kansen voor verdere uitbreiding in de Benelux en de rest van Europa.’ Om deze strategie uit te kunnen rollen, besloten de aandeelhouders een partner te zoeken voor de toekomst.

Naamsbekendheid

Deze partner werd gevonden in Richa, een van origine Belgisch motorkledingmerk met een sterke positie in zowel Europa als daarbuiten. Richa-eigenaar Luc Rigaux over de rationale van de overname: ‘Als groep kunnen veel synergiën worden behaald, kan de markt verticaal bediend worden en kunnen we nog sneller reageren op nieuwe marktevoluties en trends. De participatie in MKC is verder voor Richa een uitstekende kans om de naamsbekendheid van RICHA in de Nederlandse markt een sterke boost te geven.’

André en Mark Bos zullen beide betrokken blijven als aandeelhouder in MKC. Mark Bos zal zijn rol als ceo voortzetten en zich daarnaast richten in het verder uitbouwen van de groep. Dit zal gebeuren samen met Stijn en Lewis Rigaux, zoons van Richa-eigenaar Luc en mede-aandeelhouder in de groep. André Bos zal in een adviserende rol bij de onderneming betrokken blijven.