Twinkle | Digital Commerce

Brand treft Kees Smit Tuinmeubelen: webshop en winkels tijdelijk dicht

2020-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

In één van de magazijnen van Kees Smit Tuinmeubelen heeft vorige week een brand gewoed. Als gevolg daarvan is het tijdelijk niet meer mogelijk online te kopen. Ook zijn twee experience stores gesloten.

De impact van de brand op het bedrijf is groter dan verwacht, door bijvoorbeeld uitval van stroom en internet in het magazijn. Ook duurt het onderzoek naar water- en rookschade langer dan gepland. De verkoper van tuinmeubelen heeft daarom besloten om de twee stores en de webshop sinds afgelopen vrijdag te sluiten. Het is de bedoeling dat ze deze week weer open gaan. De webshop kan nog wel ‘ter inspiratie’ bezocht worden. De experience stores XXL in Almelo en Amersfoort zijn tijdelijk dicht.

Algemeen directeur Henk Smit: ‘Het feit dat we geen beloftes willen doen die we niet na kunnen komen richting onze klanten, is de aanleiding geweest voor dit besluit. Ik kan je vertellen dat je dit niet zomaar doet, zeker niet in het hoogseizoen. Toch voelt dit als de enige juiste beslissing op dit moment.’

De brand, die vorige week dinsdag uitbrak, heeft een deel van het door Kees Smit gehuurde magazijn in Vroomshoop verwoest. Het gaat om 1.600 van de 25.000 vierkante meter, zo laat het bedrijf weten. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Update 14 mei

Aankomende zaterdag 16 mei opent Kees Smit Tuinmeubelen de deuren weer van de Experience Stores XXL. Ook is het weer mogelijk om bestellingen te plaatsen via de webwinkels.