Twinkle | Digital Commerce

FNG schorst aandeel op Euronext-beurs

2020-05-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Modegroep FNG heeft zijn aandeel op de Euronext-beurs tijdelijk geschorst vanwege de impact die het coronavirus heeft op de groep.

De Belgische modegroep FNG, onder andere eigenaar van Miss Etam, Claudia Sträter en Promiss, heeft zijn aandeel op de Euronext-beurs tijdelijk geschorst. Dat deed toezichthouder FSMA op verzoek van de raad van toezicht, zo schrijft Retailnews. De belangrijkste reden voor de schorsing is de impact die het coronavirus heeft op de groep. Hoewel de Belgische winkels vanaf gisteren weer open mochten, zal er een grote financiële impact zijn.

FSMA heeft de groep daarnaast ook verzocht om uitleg te geven bij enkele transacties die plaats hebben gevonden in 2018. Die informatie kon intern nog niet worden geleverd. De raad van toezicht heeft vervolgens de FSMA verzocht om de koers van het aandeel op de beurs tijdelijk te schorsen tot FNG meer informatie kan geven.

Het rommelt al langere tijd bij FNG. Vorige week vroeg de groep aan obligatiehouders om zowel de rente als schulden later terug te betalen. Dat nieuws kwam enkele uren nadat ceo Dieter Penninckx aankondigde te vertrekken bij het bedrijf.