Twinkle | Digital Commerce

Matrassenverkoper Casper vertrekt uit Europa

2020-04-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Aanbieder van matrassen Casper heeft besloten te stoppen met zijn Europese activiteiten. Het bedrijf moet besparen in kosten wegens de coronacrisis en heeft besloten zich alleen nog te richten op Noord-Amerika.

Ook in Amerika gaat het bedrijf snijden in de kosten. In totaal raken zo’n 78 medewerkers van Casper hun baan kwijt. In totaal gaat het om ongeveer een vijfde van het personeelsbestand, deelt het bedrijf in een update.

Het bedrijf zal niet meteen uit Europa vertrekken, maar tegen het einde van het jaar moeten de besparingen zijn voltooid. Casper denkt hiermee zo’n 10 miljoen dollar per jaar te kunnen besparen, iets wat moet bijdragen aan de winstgevendheid. Philip Krim, ceo van Casper: ‘We nemen een reeks moeilijk beslissingen om de veerkracht en flexibiliteit van de onderneming op lange termijn te behouden.’

Casper werd zes jaar geleden opgericht, in die tijd ontving het tientallen miljoenen aan groeigeld en besloot het uit te breiden naar Europa. In 2018 werd nog bekend dat Casper zijn focus ging verleggen naar fysieke verkoop, getuige het openen van tweehonderd winkels in Amerika.