Twinkle | Digital Commerce

Beryl Media: afbetalen zonder rente

2020-04-07
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Producten bereikbaar maken voor iedereen door middel van een uitgebreid assortiment, gespreid betalen zonder rente, zonder BKR-registratie. Dat is de missie van Beryl Media.

De nieuwe webshop verkoopt consumentenelektronica als wasmachines, televisies, laptops en smartphones. Het innovatieve aan Beryl Media zit ‘m niet in de producten, maar in de financiële afhandeling, zegt medeoprichter en managing partner Leon de Vries: ‘Klanten kunnen gespreid betalen in drie termijnen en ze kunnen dat indien gewenst doen met digitale valuta.’ De webwinkel neemt naast de reguliere betaalmiddelen onder meer bitcoins, bitcoin cash en litecoins aan. Bovendien hoeft een klant die in termijnen wil afrekenen daar geen rente over te betalen, en doet Beryl Media niet aan BKR-registratie. Dat kan omdat de webshop dus geen rente vraagt en de betaaltermijn korter is dan drie maanden. De dure afbetalingsregelingen van grote webshops die de maximale wettelijke 14 procent rente rekenen zijn De Vries een doorn in het oog. Hij wil via Beryl Media juist producten bereikbaar maken voor mensen die minder te besteden hebben, zoals studenten. De kredietwaardigheid van een potentiële klant wordt desalniettemin getoetst door een extern bureau. De Vries: ‘Belangrijk is dat deze check dynamisch is. Zo gauw we merken dat klanten slecht terugbetaalgedrag vertonen, wordt de toets strenger. Ik weiger om mensen aan meer schulden te helpen.’

De Vries is voor de dropshipping in zee gegaan met een aantal elektronicaketens. ‘We hebben toegang tot 10.000 producten en er zijn er momenteel 3.500 geplaatst op de website. En dat aantal groeit hard.’ Deze samenwerkingen zorgen ook voor de aansluiting van de nieuwe elektronica en afvoer van de oude.

Naamsbekendheid genereren is nog een uitdaging. ‘In het begin flyerden we zelf in grote steden. Nu zetten we voornamelijk Google Ads in en adverteren we ook op social media. En in posts informeren we mensen over assortimentsuitbreidingen’, aldus de managing director.