Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn begint in België met thuisbezorgen

2020-02-14
1000562
  • 1:30

Belgische consumenten kunnen vanaf ‘deze lente’ ook door Albert Heijn hun boodschappen laten bezorgen. De supermarkt zet een thuisbezorgdienst op bij onze zuiderburen.

Deze week opende Albert Heijn de vijftigste winkel in België en nu is ook het online winkelende publiek aan de beurt. In die winkels kunnen klanten al langer hun bestelde boodschappen afhalen bij Pick Up Points.

Wanneer de Zaanse grootgrutter precies begint is nog onbekend, maar het zou in ieder geval in de lente moeten zijn. Te beginnen in Antwerpen, daarna wordt het bezorggebied steeds verder uitgebreid. Klanten kunnen op de Belgische website aangeven dat zij interesse hebben in thuisbezorging in hun woonplaats. Op basis daarvan kijkt de super naar verdere uitbreiding. ‘We bouwen onze boodschappenservice verder uit met feedback en input van de klant’, stelt Raf van den Heuvel, general manager bij Albert Heijn België. ‘Zo zijn we gegroeid in onze fysieke winkels, zo gaan we dat ook doen voor thuisleveringen.

Een woordvoerder laat desgevraagd aan Twinkle weten dat de boodschappen in eerste instantie vanuti Nederlandse dc's worden geleverd. Albert Heijn bouwt in België nog geen Home Shop Centre, zoals in Nederland wel het geval is. 'Maar mogelijk gebeurt dit later alsnog.'

Nu Albert Heijn aankondigt in België te gaan bezorgen barst de strijd om de Belgische shopper tussen de supermarkt en Jumbo los. Die laatste gaf onlangs, tijdens de Webwinkel Vakdagen, aan met een Belgische webshop te komen.

Home Shop Centre

In Nederland is Albert Heijn al jaren geleden begonnen met de bezorgdienst. Onlangs kondigde het bedrijf aan nog twee zogeheten Home Shop Centres te openen, vanuit hier worden bestelde boodschappen bezorgd. Het bedrijf beschikt al over vijf van deze dc’s, maar ziet het aantal wekelijkse bestellingen steeds meer toenemen. Wat vorig jaar resulteerde in een derde plek in de Twinkle100.