Twinkle | Digital Commerce

Jumbo gaat Hema-spullen ook online verkopen

2019-12-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:38

Jumbo gaat een selectie non-food artikelen van Hema in zijn webshop aanbieden. Dat is onderdeel van de samenwerking tussen de twee partijen, waar vandaag meer details over bekend zijn gemaakt.

Het gaat om een assortiment aan kookgerei, tafelkleding, theedoeken, glazen, feest- en seizoenartikelen en kaarsen. Wanneer dit aanbod daadwerkelijk zichtbaar wordt in de shop van de nummer 8 van de Twinkle100 is niet bekend. Hetzelfde aanbod zal ook beschikbaar worden in alle Jumbo-filialen in Nederland en België. Dit zal de komende anderhalf jaar stapsgewijs gebeuren.

Het online aanbieden van Hema-spullen door Jumbo is slechts een onderdeel van de omvangrijke overeenkomst tussen beide partijen. Jumbo neemt 17 Hema-filialen over, daarnaast gaan de twee retailers een nieuw winkelconcept ontwikkelen voor op stationslocaties. Een dergelijk idee was onderdeel van de eerdere voorgenomen samenwerking tussen Albert Heijn en Hema. Maar zoals bekend liep deze samenwerking spaak.

'Eindeloze mogelijkheden'

De filialen van Hema die Jumbo gaat overnemen liggen vooral in de grote steden. Hema zelf wil ook nieuwe winkels openen volgens de nieuw winkelformule, waardoor het aantal winkels van het oer-Hollandse merk op peil blijft. Jumbo’s cfo Ton van Veen: ‘Dit biedt voor ons allebei goede perspectieven om ons winkelnetwerk uit te breiden. Voor Jumbo met nieuwe winkels op gewilde stadslocaties en voor Hema met een flinke toename van het aantal verkooppunten waar haar unieke huishoudelijk assortiment beschikbaar wordt gesteld.’ Ceo Tjeerd Jegen van Hema vult aan. ‘De mogelijkheden van onze samenwerking zijn eindeloos, van combinatiewinkels tot het verkopen van Hema-artikelen via de winkels van Jumbo.’

Het is niet bekend hoeveel Jumbo neerlegt voor de filialen van Hema.

Hema ook te koop bij wehkamp en op Walmart.com

Begin dit jaar kondigde Hema een samenwerking aan met marktleider Albert Heijn, maar die is inmiddels van de baan. De nummer 15 van de Twinkle100 sloot in 2019 ook deals met wehkamp en Walmart.com, waardoor daar sinds ongeveer een half jaar ook Hema-artikelen te koop zijn.

Lees ook: Hema bouwt aan open b2b-omgeving (11 september 2019)