Twinkle | Digital Commerce

Hema gaat producten via Walmart.com verkopen

2019-07-03
21931386
  • [nieuws]
  • 1:13

Hema heeft bekendgemaakt dat het gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten en Canada. Vanaf deze zomer start Hema via Walmart.com als webshop, in het najaar zal de retailer ook zelfstandige winkels openen in Canada.

Vanaf deze zomer kunnen Noord-Amerikanen huishoudelijke Hema-artikelen kopen via Walmart.com, de webshop van 's werelds grootste retailer. In Canada zal het warenhuis zowel zelfstandige winkels openen als shop-in-shops in grote filialen van Walmart. Hema’s plannen houden in dat er op termijn 50 fysieke winkels in Canada komen. In VS houdt Hema het voorlopig bij de webshop alleen.

Hema Amsterdam

Hema zal in Noord-Amerika 'Hema Amsterdam' gaan heten. De retailer meent dat het zich beter kan onderscheiden op het continent door nadruk te leggen op de Nederlandse oorsprong.

'Bijzonder trots'

Ceo Tjeerd Jegen geeft aan ‘bijzonder trots’ te zijn op de samenwerking met Walmart, ‘de ideale partner om te starten in de VS en Canada’. Jegen in De Telegraaf:  ‘Walmart wil nieuwe eigen merken die tegen scherpe prijzen verkocht kunnen worden, om zo de concurrentie met Amazon aan te kunnen gaan.’ Walmart benaderde Hema voor de samenwerking.

Jegen zegt blij te zijn met deze methode, want het vergt relatief weinig investeringen van de kant van Hema. De ceo geeft aan dat deze samenwerking ‘perfect’ past in de internationale expansiestrategie en ‘in de strategie om van onze winkelketen een merk te maken.’