Twinkle | Digital Commerce

E-bike start-up Cowboy verkoopt via retailers

2019-11-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De Belgische e-bike start-up Cowboy, die eerder dit jaar nog zijn intrede deed in Nederland, verkoopt niet alleen meer via de eigen webshop. Het bedrijf biedt zijn fietsen ook aan via Fnac, Decathlon en Fiets!.

De fietsen zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in Belgische filialen van de retailers maar het valt niet uit te sluiten dat de e-bikes straks ook in Nederlandse vestigingen van Decathlon te vinden zijn. Volgens Gondola zullen de tweewielers ook in de webshops van die retailers te vinden zijn.

Meer kanalen en markten

Volgens Adrien Roose, ceo van Cowboy, is die stap noodzakelijk om de groei te kunnen bijbenen. Zo werden dit jaar al vijf keer meer fietsen verkocht dan in het vorige jaar. ‘Om deze groei verder te zetten bekijken we alle mogelijke distributiekanalen, waaronder retail.’ Naast het aanbieden via andere retailers verkoopt het bedrijf sinds kort ook in drie nieuwe markten: het Verenigd Koninkrijk, Italie en Spanje. Eerder dit jaar breidde het bedrijf al uit naar Nederland, Duitsland en Frankrijk. Samen met thuisland België komt het aantal actieve markten voor Cowboy nu dus op zeven.

Lees ook: 'Belgische Cowboy in Nederland fietsland' (Twinkle 6 2019)