Twinkle | Digital Commerce

'Amazon gaat grote kassaloze supermarkten openen'

2019-11-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Retailgigant Amazon heeft plannen om zowel grotere supermarkten als kleine pop-up winkels met het kassaloze Go-concept uit te rollen. Dit moet in het eerste kwartaal van 2020 gaan gebeuren, meldt Bloomberg op basis van een bron. 

De winkels zullen gebruik maken van de Amazon Go-technologie waarbij mensen niet langs een kassa hoeven te gaan om hun boodschappen af te rekenen. Amazon test de technologie op dit moment in Seattle al in een grotere winkel (970 vierkante meter), maar Bloomberg schrijft dat Amazon Go-winkels met een oppervlakte van 2.800 vierkante meter wil gaan openen. Ook heeft de e-commerce gigant volgens het nieuwsbureau plannen om de technologie aan derden te gaan leveren, iets dat nieuwszender CNBC begin oktober meldde.

Met korreltje zout

The Verge schrijft echter dat geluiden over uitbreiding van Amazo Go met een korreltje zout dienen te worden genomen. Van Amazons plan om eind 2019 56 Go-winkels te hebben geopend, is niet veel van terechtgekomen. Het zijn er op dit moment 21, met drie nieuwe op de agenda.

In Nederland test Albert Heijn een soortgelijk concept.