Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil Go-concept uitrollen naar vliegvelden en bioscopen

2019-10-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon heeft plannen om het kassaloze Go-concept beschikbaar te stellen voor derden, zoals retailers op vliegvelden en bioscopen. Dat meldt nieuwszender CNBC op basis van bronnen.

Met deze stap kan Amazon buiten de online retail verder groeien en er minder afhankelijk van zijn, zonder eigen fysieke winkels te hoeven bouwen. CNBC schrijft dat het de retailgigant ook kan helpen om samen te werken met ondernemingen die het normaal gesproken als concurrenten ziet.

Nu 16 Go-winkels

Op dit moment heeft Amazon 16 Go-winkels waar klanten door hun telefoon te laten scannen, producten kunnen kopen zonder langs een kassa te hoeven.

De nieuwszender meldt dat het bedoeling is dat de Go-technologie in het eerste kwartaal van volgend jaar beschikbaar komt voor winkels op vliegvelden en in de vestigingen van een bioscoopketen. Aan het eind van 2020 moeten honderden winkels met de kassaloze technologie werken.

Het is nog niet duidelijk hoe Amazon wil verdienen aan het beschikbaar stellen van de technologie aan derde partijen, of ze een percentage van omzet willen ontvangen of met een maandelijkse vergoeding gaat werken. Ook is nog onbekend of het Amazon-logo op de hardware te zien zal zijn en met welke app klanten zullen inchecken.

Eind 2018 kwam het bericht naar buiten dat Amazon de Go-formule naar Amerikaanse luchthavens wilde brengen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.