Twinkle | Digital Commerce

Picnic naar Zuid-Limburg

2019-10-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Online super Picnic breidt zijn bezorgdienst in Nederland wederom uit. Nadat het bedrijf vorig jaar voor het eerst boodschappen bezorgde in de provincie Limburg, wordt het gebied daar nu uitgebreid.

Vanaf komende maand rijden de elektrische bezorgwagentjes van Picnic namelijk rond in Heerlen, in het zuiden van Limburg. Na Venlo is dat het tweede gebied in die regio waar Picnic actief wordt. Ook in Brunssum, Landgraaf en Voerendaal rijdt de nummer 11 van de Twinkle100 straks daar zijn rondjes. Medeoprichter Michiel Muller: ‘We kregen uit Heerlen talloze aanvragen en hopen veel mensen blij te kunnen maken met boodschappen die op de minuut nauwkeurig worden geleverd.’

Picnic heeft in de buurt van Heerlen een distributiecentrum geopend. Het bedrijf is daarnaast op zoek naar lokale ondernemers die willen samenwerken.

Van zuid naar noord

De uitbreiding van Picnic is onderdeel van een trage landelijke uitrol. Sinds de oprichting, in 2015,  voegt Picnic stapsgewijs steeds meer steden en provincies toe aan zijn portfolio. Vorig jaar waagde het bedrijf de stap naar Duitsland, waar het inmiddels in een aanzienlijk deel van het Ruhrgebied actief is. Deze week gaf Muller nog in een interview met Dagblad van het Noorden aan ook in de noordelijke provincies van start te gaan. Wanneer dat is, is niet duidelijk.