Twinkle | Digital Commerce

Limburgse vlaaien bij Picnic

2018-08-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Websuper Picnic gaat komende maand voor het eerst bezorgen in Limburg. De super brengt de boodschappen sinds enkele maanden in Noord-Brabant rond en breidt het bezorggebied onder de rivieren dus verder uit.

Door de uitbreiding mag Picnic 47.000 nieuwe potentiele huishoudens aan zijn bezorggebied toevoegen. Toen de websuper enkele maanden geleden de rivieren overstak, nam de vraag vanuit Limburg toe. ‘Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn’, stelt mede-oprichteer Michiel Muller.

Bakkers gezocht

Picnic is bij de entree in Limburg op zoek naar lokale ondernemers die via Picnic willen distribueren. Daardoor kunnen Limburgse Picnic-klanten straks waarschijnlijk ook Limburgse vlaaien bij de websuper bestellen. ‘Daarom zijn we hard op zoek naar een Limburgse vlaaienbakker die het leuk vindt zich bij ons aan te sluiten’, aldus Muller.

De nummer 93 van de Twinkle100 begint met acht elektrische bezorgwagentjes en twintig bezorgers in Limburg. Aan het eind van dit jaar moet dat aantal groeien naar vijftien wagentjes en veertig bezorgers.

Zeventig steden

De super wil dit jaar nog groeien naar zeventig steden. Picnic is op dit moment in ruim vijftig Nederlandse steden actief. Daarnaast rijdt de ‘melkboer’ in enkele Duitse steden rond. Inmiddels maken ruim 150.000 huishoudens gebruik van de dienst. De wachtlijst bestaat uit ongeveer 50.000 huishoudens. Om de groei bij te benen, is Picnic op zoek naar zo’n duizend runners en orderpickers. ‘Er zit een menselijke grens aan de groei’, verklaarde Muller eerder. ‘We moeten eerst de juiste mensen vinden, die boodschappen bezorgen.’