Twinkle | Digital Commerce

‘Tijdens spits geen vrachtfietsen op fietspad’

2019-08-19
1000562
  • 0:49

Elektrische vrachtfietsen van koeriersdiensten moeten tijdens drukke tijden niet op het fietspad rijden. Dit om overlast en overvolle paden tegen te gaan, zegt lector stadslogistiek Walther Ploos van Amstel in De Telegraaf.

Naast het spitsverbod pleit Ploos van Amstel voor aparte laad- en losplaatsen voor deze vaak grote voertuigen. Volgens de lector stadslogistiek moeten er nu maatregelen komen omdat het elektrisch fietsvrachtverkeer alleen zal toenemen nu steeds meer steden autoluw zijn en de fietspaden overvol raken.

Vervoerders als PostNL en DHL staan welwillend tegenover maatregelen die de doorstroming op de fietspaden en in de steden kunnen verbeteren. Rogier Havelaar, directeur stadslogistiek bij PostNL, zegt dat alles bespreekbaar om is met name de steden bereikbaar te houden. ‘Want dat het vervoer stagneert ziet iedereen.’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft in de krant aan dat er onderzoek wordt gedaan naar de snelheid, het gewicht en de plek op de weg van dit nieuwe vervoer.