Twinkle | Digital Commerce

Walmart: ‘Next day delivery voor driekwart Amerikaanse bevolking’

2019-08-16
1000562
  • 0:54

Volgens de Amerikaanse supermarktketen Walmart kan driekwart van de Amerikaanse bevolking inmiddels gebruikmaken van zijn Next day-leverdienst.

Het bedrijf zelf dacht dat die doelstelling pas aan het einde van dit jaar gehaald zou worden, meldt Geekwire. Duidelijk is wel dat het bedrijf flink investeert in de uitbreiding van zijn bezorgdiensten. Zo wist de super zijn leverlocaties uit te breiden naar 1.100 en beschikt het over meer dan 2.700 afhaalpunten.

Maar het laat vooral zien dat Walmart bereid is om ver te gaan in de strijd die het op dit moment met Amazon voert met betrekking tot snellere levering. Nadat Amazon begin dit jaar aankondigde bezorging binnen een dag standaard aan te bieden voor Prime-leden. Walmart volgde daarop snel met ook een verlaging van de eigen standaard levertijd. Consumenten hebben daar echter geen abonnement voor nodig.

De online verkopen van het bedrijf namen in het tweede kwartaal toe met 37 procent. Uit recent onderzoek van Second Measure bleek nog dat Walmart de grootste online super van Amerika is. Amazon staat daarbij op de derde plek.