Twinkle | Digital Commerce

Belgische consumenten gewaarschuwd voor Chinese webwinkels

2019-08-20
1000562
  • 1:01

Belgische consumenten die weleens wat kopen op Chinese shops als AliExpress doen er goed aan om op te letten wat voor producten ze in huis halen.

Daarvoor waarschuwt de Belgische consumentenbond Test Aankoop. Die bond onderzocht een aantal Chinese webshops, zoals Banggood, AliExpress en Wish. Daaruit bleek dat producten vaak lang op zich laten wachten, er soms er helemaal niets geleverd wordt, en de kwaliteit van de geleverde producten ook soms te wensen over laat. Meldt De Standaard.

Ook zijn volgens de bond de producten niet altijd veilig en is er een risico dat klanten een namaakartikel ontvangen. Worden deze producten onderschept bij de douane dan moeten consumenten mogelijk voor de vernietigingskosten opdraaien.

Goedkopere producten

Chinese webshops worden wel steeds populairder bij onze zuiderburen. Vooral omdat de producten goedkoper worden aangeboden. Wie veiliger wil shoppen op die webwinkels wordt aangeraden om niet meer dan 22 euro per aankoop uit te geven. Hiermee worden veel extra kosten bespaard. Ook doen consumenten er goed aan om met een creditcard te betalen waar een verzekering aan gekoppeld is. Zodat het bedrag van een product dat niet geleverd wordt teruggevraagd kan worden.