Twinkle | Digital Commerce

Zalando zet logistieke robots in voor ‘pick and put’

2019-08-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Na een testfase zullen robots ingezet worden in een fulfilmentcentrum van Zalando. In tegenstelling tot andere robotsystemen kunnen deze ‘TORU-robots’ individuele schoenendozen oppakken.

De twee TORU-robots worden ondersteund door zes andere robots. De belangrijkste taak van de robots is ‘pick and put’. Ze zijn getest in verschillende realistische situaties en ze bleken betrouwbaar te functioneren in een logistieke omgeving.

Schoenendozen oppakken

Het feit dat deze robots individuele schoenendozen kunnen oppakken en verplaatsen is volgens Zalando een groot verschil met de meeste andere robotsystemen, die wel volledige pallets of kratten kunnen verplaatsen, maar geen individuele producten kunnen oppakken.

Het verschil tussen de acht maanden durende testfase en het effectieve gebruik van de robots is dat ze nu klantbestellingen zullen verwerken en naast de medewerkers van het fulfilmentcentrum werken. Tijdens het testen reden de robots rond in een afgesloten ruimte en in die periode zijn de hardware en algoritmes verbeterd.

Zalando hoopt dat de robots het zwaardere en monotone werk van medewerkers overnemen, maar geeft aan dat het niet de bedoeling is om volledig geautomatiseerd te gaan werken.