Twinkle | Digital Commerce

Zalando breidt mogelijkheden partners uit met koppeling Tradebyte en Zeos

2024-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Zeos, de fulfilmentdienst van Zalando, is nu gekoppeld met marketplace-integrator Tradebyte, eveneens van Zalando. Hierdoor kunnen online retailers in de Benelux verkopen op een breed spectrum aan marktplaatsen en de fulfilment overlaten aan Zalando.

Hiermee kunnen retailers sneller over de grens groeien en verzenden vanuit één voorraad, beloven beide partijen. Tradebyte is integrator van negentig marktplaatsen, waaronder die van About You, Otto en uiteraard Zalando zelf. Sinds eind vorig jaar heeft Tradebyte zich in Nederland gevestigd. Tot Nederlandse klanten behoren onder andere G-Star, Hunkemöller en WE Fashion.

Zeos, dat eind vorig jaar in het leven werd geroepen zorgt er onder andere voor dat merken en retailers hun producten met een integratie vanuit en voorraad kunnen verkopen via verschillende kanalen. Door de integratie krijgen zij dus in een klap de mogelijkheid om dit via veel meer platforms te doen.

Isabel Rocher, namens Zeos: ‘Samen met Tradebyte werken we bij ZEOS aan het opbouwen van een besturingssysteem voor de mode en lifestyle-industrie. Ik ben verheugd dat we multichannel verkoop verder kunnen  vereenvoudigen voor merken en retailers in de Benelux en dat we hun toegang kunnen bieden tot meer dan negentig toonaangevende marktplaatsen. Maar het gaat niet alleen om het verhogen van de verkoop - het gaat erom hun ongekende efficiëntie en winstgevendheid te bieden voor hun grensoverschrijdende e-commerce.’