Twinkle | Digital Commerce

Verschuivingen binnen raad van bestuur Zalando

2024-05-14
1000561
  • [nieuws]
  • 1:30

Vanaf 1 september 2024 past Zalando de verantwoordelijkheden binnen de raad van bestuur aan om de eerder aangekondigde ecosysteemstrategie rond B2C en B2B uit te kunnen voeren. Zo zal medeoprichter David Schneider zijn rol als co-ceo overdragen aan David Schröder, die momenteel Chief Operating Officer van Zalando is.

Volgens een persbericht van het online modeplatform zou deze ecosysteemstrategie, die in maart werd aangekondigd, het bedrijf in staat stellen een groter deel van de e-commercemarkt voor mode en lifestyle te veroveren en de relaties met klanten en partners te verdiepen.

Schneider blij met nieuwe rol

Volgens Schneider spelen de strategische partnerschappen een cruciale rol bij de uitvoering van de ecosysteemstrategie. Door deze verschuiving kan hij zich volledig gaan richten op zowel het opbouwen van partnerrelaties binnen de B2C- en B2B-ambities van Zalando als op de verdere positionering van het merk Zalando. ‘We zijn blij dat David Schröder, die sinds het begin in 2010 een integraal onderdeel is geweest van het succesverhaal van Zalando, de rol van co-ceo op zich zal nemen om onze B2B-groeivector op te schalen’, aldus Schneider. ‘Persoonlijk ben ik blij dat ik me nog meer kan concentreren op het dienen van de behoeften van partners, waardoor onze diepgaande partnerschappen in de hele sector naar een hoger niveau kunnen worden getild.’

Veranderingen overige leden

Medeoprichter Robert Gentz blijft wel aan als co-ceo en zal zich daarnaast concentreren op het uitbreiden van de B2C-groeivector van Zalando. Chief People Officer Astrid Arndt krijgt de extra verantwoordelijkheid om de bedrijfsfuncties van Zalando te versterken. En Chief Financial Officer Dr. Sandra Dembeck zal zorgdragen voor het financieel management dat strategische investeringen in de langetermijngroei van Zalando mogelijk maakt en de marge-uitbreiding van het bedrijf voortzet.