Twinkle | Digital Commerce

Picnic test zakelijke leveringen in de ochtend

2019-06-12
30471714
  • [nieuws]
  • 1:41

Picnic richt zich vanaf vandaag ook specifiek op de zakelijke markt. Bedrijven die voor één uur in de middag bestellen, krijgen orders de volgende ochtend (althans tussen 9 en 13 uur) kosteloos geleverd.

Dat laat de app only supermarkt weten aan Twinkle. ‘Er was veel vraag vanuit bedrijven of ze bij ons konden bestellen, maar ze wilden de boodschappen dan wel ’s ochtends bezorgd krijgen’, laat medeoprichter Michiel Muller optekenen. ‘Daarom starten we nu in Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp met deze ochtendbezorging, zodat men via Picnic de lunch kan laten bezorgen en zelf geen tijd kwijt is met naar de winkel gaan.’

Zakelijke accounts

Voor de nieuwe groep klanten verschijnen aparte pagina’s in de app en een verwijzing vanaf de startpagina; er komen zakelijke accounts voor Picnic, waar meerdere collega’s desgewenst gebruik van kunnen maken. Betaling vindt plaats via iDeal of automatische incasso, de eigenaar van het zakelijke account ontvangt de factuur.

Vooralsnog is het Picnic-assortiment niet uitgebreid voor zakelijke klanten, wel wordt het anders gepresenteerd en zullen er speciale bedrijfsaanbiedingen verschijnen. Een woordvoerder geeft aan dat fruitabonnementen een mogelijke toevoeging zouden zijn, net als bulkverpakkingen. De test moet daar verder richting aan helpen geven.

Belangstelling peilen

De pilot moet überhaupt duidelijk maken hoeveel belangstelling er in de zakelijke markt is voor Picnic, aldus Muller: ‘We gaan nu dus uitbreiden naar bedrijfsterreinen met onze bezorging. Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen, kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol.’

Online proposities voor bedrijven

Picnic timmert hard aan de weg op de (online) boodschappenmarkt. Voor Distrifood becijferde GfK onlangs dat de start-up 53 procent marktaandeel heeft in de tientallen plaatsen waarin het minstens een jaar actief is. Albert Heijn en Jumbo, concurrenten uit de winkelstraat, mikken al langer specifiek op bedrijven met online proposities.

App only

Plannen om, bijvoorbeeld voor zakelijke bestellers, naast de app ook een ‘gewone’ bestelsite te openen heeft Picnic niet laat Muller desgevraagd weten.