Twinkle | Digital Commerce

Booking.com introduceert zakelijke accounts

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Booking.com mikt voortaan specifiek op de zakelijk markt. Booking.com Business biedt ‘de eenvoudigste manier om zakelijke verblijven te beheren’, is op de site te lezen. De zakelijke accounts zijn in stilte geïntroduceerd.


Bedrijven kunnen gratis een account openen, belooft Booking.com, zonder contracten, abonnementskosten of een minimum aantal boekingen. Daarmee kunnen ze overnachtingen boeken bij de ruim 624.224 adressen in 211 landen van Booking.com, dat 10 procent korting biedt op geselecteerde accommodaties.

Zakenreiziger of reisorganisator
Gebruikers van Booking.com Business kunnen voor hun zoektocht aangeven of ze zelf een zakenreiziger of een reisorganisator zijn. ‘Dankzij onze tools kunt u reizigers linken aan het bedrijfsaccount of namens hen boeken, zonder ooit het overzicht te verliezen.’

Zware stempel
Het van oorsprong Nederlandse Booking.com, onderdeel van het Amerikaanse Priceline, drukt een zware stempel op de online reismarkt. Aanbieders van accommodaties kunnen niet of nauwelijks zonder de buitengewoon succesvolle one stop shop, omdat ze anders veel boekingen mislopen. Daar betalen ze een prijs voor, in de vorm van commissies.

Prijsgarantie
Booking.com verbiedt hoteliers en andere aanbieders van accommodaties om overnachtingen elders goedkoper aan te bieden online. De Duitse mededingingsautoriteit heeft zich onlangs tegen de zogenoemde ‘besteprijsgarantie’ gekeerd.
 
Lees ook: Booking.com: persoonlijke app voor ‘spontane boekers’ (16 januari 2015)