Twinkle | Digital Commerce

AO leent wasmachines uit

2019-04-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

AO gaat op testbasis wasmachines uitlenen. Consumenten kunnen voor twee pond per week een wasmachine huren bij de Britse online elektronicaverkoper.

Voor die twee euro per week krijgen zij de wasmachine, inclusief levering, verzekering, eventuele reparaties en recycling van oude apparaten. Indien ze niet meer van de dienst gebruik willen maken, haalt AO deze gratis weer bij de klant op. Opzeggen kan op elk gewenst moment.

Dat vertelt oprichter John Roberts in gesprek met Thisismoney. Volgens Roberts kan AO de dienst ´binnen enkele weken´ bij duizenden huishoudens uitrollen. ´We kunnen de wasmachines ophalen omdat we elke dag met een busje voorbijrijden en beschikken over een recyclingfaciliteit. Dit alles maakt de kosten lager.´

Aansluiten en installeren

Eind vorig jaar kwam AO nog met een eigen uitgebreide aansluit- en installatieservice. Dit geldt ook voor klanten die wasmachines kopen. De e-tailer heeft daarvoor zijn bezorgers opgeleid. Naast aansluiten en installeren van het nieuwe apparaat, nemen de bezorgers het oude product ook weer mee.