Twinkle | Digital Commerce

Decathlon start met mobiele checkout in Nederland

2019-05-29
1000562
  • 0:54

Klanten van sportshop Decathlon kunnen vanaf vandaag in een fysieke vestiging in Nederland hun spullen afrekenen met alleen hun smartphone.

De retailer maakt daarbij gebruik van de ‘Scan & go’-technologie van de Britse start-up MishiPay. Daardoor kunnen klanten een gewenst artikel met hun mobiele device scannen en afrekenen, waarop de beveiliging automatisch wordt ontgrendeld en de klant zonder problemen de winkel kan verlaten.

'Frictie wegnemen'

Sybe de Graaf, cto van Decathlon stelt: ‘We zijn altijd op zoek naar spannende nieuwe manieren om de ervaring van onze klanten te verbeteren en om frictie in hun in-store klantreis weg te nemen. De mobiele check-out oplossing van MishiPay is snel geïmplementeerd en makkelijke schaalbaar.’

In eerste instantie wordt de techniek toegepast in de Decathlon-winkels in Rotterdam Alexandrium en Eindhoven. Later wordt dit uitgebreid naar de overige veertien vestigingen in Nederland.

Saturn

Decathlon is de tweede grote retailer in korte tijd die het kassaloze concept van MishiPay gebruikt. Vorig jaar werd nog bekend dat elektronicaketen Saturn in Duitsland het systeem test in een filiaal in Hamburg.


Gerelateerde artikelen: