Twinkle | Digital Commerce

Decathlon breidt BuyBack programma uit

2024-05-24
1000561
  • [nieuws]
  • 0:57

Decathlon heeft zijn inruilservice BuyBack voor kinderfietsen uitgebreid. Het is nu mogelijk om alle merken kinderfietsen in te ruilen bij de Decathlon winkels in Nederland.

Dit circulaire initiatief, dat eind 2022 gelanceerd is, geeft klanten de mogelijkheid om gebruikte en ongebruikte sportproducten in te ruilen voor Decathlon cadeaubonnen. Deze producten worden vervolgens als Second Life-producten verkocht, met als doel de levensduur van sportartikelen te verlengen en de CO2-uitstoot te reduceren. Het product moet in goede staat zijn, dus geen reparatie nodig hebben, en daarnaast schoon zijn. Bij het inruilen van het product is een aankoopbewijs nodig.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda

Het BuyBack programma maakt deel uit van Decathlon’s bredere inspanningen om de productieaantallen terug te dringen en de CO2-uitstoot te verminderen. Vorige maand werd bekend gemaakt dat Decathlon één van de bedrijven is die een Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering op hun website mag vermelden, omdat ze voldoen aan de eisen van de zes duurzaamheidsthema’s binnen die certificering. Met deze certificering wil de belangenvereniging webshops stimuleren, aanjagen en handvatten geven om duurzamer te worden op alle vlakken van de bedrijfsvoering.