Twinkle | Digital Commerce

Ad Up: betalen via social media en QR-code

2019-05-29
1000562
  • 1:28

Start-up Ad Up heeft een dienst gelanceerd waarmee klanten snel en in drie klikken producten via social media kunnen bestellen en betalen.

De start-up uit Arnhem ontwikkelt software waarmee webshopklanten vanaf (online en offline) advertenties binnen 10 seconden producten kunnen aanschaffen. Voor de snelle betalingen werkt Ad Up onder andere met ABN Amro’s Tikkie SuperSnelBetalen, PayPal en Magento. Mede-eigenaar Maikel Snijders hoopt in de nabije toekomst ook met Apple Pay samen te werken.

Niet elke keer adresgegevens achterlaten

De landingspagina van Ad Up wordt gekoppeld aan de bestaande systemen van de webshops en betaalproviders. De gegevens van de klant zijn bij de betaalproviders bekend waardoor het volgens het bedrijf niet nodig is om elke keer weer adresgegevens achter te laten.

Huisstijl en merkbeleving blijft intact

Ad Up werkt los van de sociale platforms en kan op diverse advertenties (offline met QR-codes) worden ingezet. Bestellingen via Ad Up worden in het bestaande back-end systeem van de webshop geplaatst. Consumenten krijgen een bevestigingsmail vanuit de webshop. De landingspagina is voor webwinkeliers naar eigen voorkeur aan te passen, dus huisstijl en merkbeleving van de webshops blijven intact.

Ook marketing

Het direct en ‘snelle’ afrekenen met bijvoorbeeld Apple Pay en Google Pay zijn al gebruikelijk in het buitenland, geeft Snijders aan. ‘Maar er zijn geen vergelijkbare bedrijven in Nederland die een soortgelijke tool aanbieden. Je hebt natuurlijk payment service providers maar deze zitten volledig op de transacties. Wij leveren ook het marketingstuk en zorgen ervoor dat de consument zijn favoriete snelle betaaloplossing kan kiezen.’

Hij vertelt dat Ad Up op dit moment met onder andere First Energy Gum van Mark Tuitert, Zascha en een diverse kleinere webshops de dienst test. Wat bedragen de kosten voor webwinkeliers? ‘Die zijn 0,25 cent per geslaagde transactie’, zegt Snijders. ‘Er zijn geen maandelijkse kosten of opstartkosten.’