Twinkle | Digital Commerce

Coolblue België biedt Apple Pay aan als betaalmiddel

2019-05-28
1000562
  • 1:27

Belgische klanten van elektronicashop Coolblue kunnen vanaf nu met hun iPhone of Apple Watch betalen. Het bedrijf biedt een integratie met Apple Pay: betalen met de vingerafdruk of met een glimlach.

Het betalen met Apple Pay kan via verschillende kanalen: in de applicatie, de fysieke winkels en op de webshop. In de winkels van Coolblue kunnen Belgen contactloos betalen bij de betaalterminal en in de webwinkel en app via de vingerafdruk of gezichtsherkenning, mits het desbetreffende Apple-device dat ondersteunt. ‘Klanten hoeven niet langer een bankkaart, creditcard of kaartlezer tevoorschijn te halen’, zegt beginbaas Pieter Zwart. ‘Hierdoor hebben ze hun blauwe pakje nóg sneller in huis.’

Bij onze zuiderburen is Apple Pay al langer beschikbaar, sinds eind vorig jaar. We zullen nog even moeten wachten totdat een dergelijke betaalmogelijkheid ook in Nederland beschikbaar is. Bank ING gaf onlangs aan Apple Pay in Nederland uit te brengen.

Nederland is daarmee één van de laatste landen in Europa dat Apple Pay aanbiedt. Om Apple Pay te kunnen gebruiken, moeten klanten een rekening hebben bij een klant die de dienst ondersteunt. In Nederland is dat vooralsnog ING. Wanneer Nederlandse consumenten daadwerkelijk van Apple Pay gebruik kunnen maken, is nog onduidelijk.

NFC

Het betalen met Apple Pay wordt overigens binnenkort nog eenvoudiger. Onlangs werd bekend dat de dienst wordt uitgebreid met zogeheten NFC-tags. Dat zijn stickers die op het device worden geplakt. Hiermee kan men betalen zonder de applicatie te openen. Het is niet bekend wanneer deze NFC-tags beschikbaar zijn, maar naar verluidt ondersteunt iOS 13, de nieuwe update van Apple’s besturingssysteem, de NFC-tags. Deze update wordt in het najaar verwacht.