Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay komt naar Nederland

2019-05-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Nadat Nederland bijna alle Europese landen voor zich moest laten bij de introductie van Apple Pay, wordt de betaaldienst straks ook in ons land geïntroduceerd.

Bank ING geeft namelijk aan de dienst te gaan ondersteunen. Hoe dat eruit gaat zien, is nog vrij onduidelijk, maar volgens de bank kun je straks met devices als de iPhone, iPad of Apple Watch betalen.

Betaalopties

Wie Apple Pay wil gebruiken, moet een rekening hebben bij een bank die de dienst ondersteunt. In Nederland is dat dus voor nu ING. Met Apple Pay kunnen consumenten bij een mobiele betaalterminal betalen. Net zoals contactloos betalen. Bij de iPhone X werkt het afrekenen met gezichtsherkenning.

In België werd de betaalfunctie vorig jaar gelanceerd. Daar kunnen klanten hun bankpassen of creditcards van de aangesloten banken koppelen aan Apple Pay. Even later werd Apple Pay ook in Duitsland gelanceerd.

Wanneer ING daadwerkelijk start met Apple Pay in Nederland, blijft nog even in het midden. De bank geeft aan consumenten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.