Twinkle | Digital Commerce

Coolblue boekt succesjaar in België

2021-07-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De omzet van Coolblue België is in 2020 gestegen tot ruim een half miljard euro. Het is voor de Belgische tak van de webwinkel het jaar met de sterkste groei tot nu toe.

Dat schrijft de krant De Tijd, dat het jaarverslag van de e-commerce gigant bekeek. De omzet van Coolblue België steeg met 48 procent naar 553 miljoen euro. De Belgische tak van het bedrijf groeide zelfs harder dan de groepsomzet – dat met 34 procent naar 2 miljard euro steeg. Ook de bedrijfswinst groeide, met 35 procent naar 2,3 miljoen euro. Kanttekening die De Tijd hierbij plaatst is dat Coolblue België vrijwel alle producten inkoopt bij het Nederlandse moederbedrijf, tegen tarieven die niet openbaar zijn.

Als redenen voor het succes worden meerdere factoren genoemd. Zo speelt natuurlijk de coronacrisis een belangrijke rol. Maar ook de opening van nieuwe winkels zorgde voor groei. Het bedrijf meldt in de jaarrekening dat er in 2021 extra wordt geïnvesteerd in Franstalig België, waar het al sinds 2017 actief is. Daar zal Coolblue ook met fietsen gaan bezorgen, wat in Nederland en Vlaanderen al gebeurt.

[Foto: Coolblue opent een nieuwe winkel in Brussel]