Twinkle | Digital Commerce

Coolblue’s blauwe fietsen nu ook in Belgische hoofdstad

2019-04-10
1000562
  • 1:00

Nadat Coolblue eind vorig jaar in België met bezorgdienst CoolblueFietst van start ging, voegt de webwinkel langzaam maar zeker meer steden aan het Belgische portfolio. Vandaag komt daar hoofdstad Brussel bij.

Naast de Belgische hoofdstad worden ook voorsteden Vilvoorde en Zaventem bij de uitbreiding betrokken. Met CoolblueFietst brengen bezorgers van de webwinkel pakketjes met de bakfiets vanuit een Coolblue-winkel naar de klant. Dat gebeurt een dag na bestelling, in een tijdvak van een uur. Vijftien minuten voordat de Coolblue’er bij de consument aanklopt, wordt deze middels sms op de hoogte gebracht van de exacte aankomsttijd.

Blauw en groen

Dat groene concept bracht de runner-up van de Twinkle100 eerder al naar de Belgische steden Antwerpen en Gent. In eigen land is de dienst inmiddels al uitgerold naar Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht en Amsterdam. Het is niet het enige duurzame initiatief waar de webshop mee bezig is. Zo stuurt Coolblue sinds maart volledig elektrisch aangedreven bezorgbussen de weg op om televisies te bezorgen. Deze bussen worden van stroom voorzien door het eigen zonnedak op de ‘grote schuur’ van Coolblue in Tilburg.