Twinkle | Digital Commerce

Coolblue breidt bezorging met fiets verder uit

2019-02-27
1000562
  • 1:17

Na Eindhoven is Tilburg de tweede Noord-Brabantse stad waar Coolblue zijn bezorgdienst met de fiets, CoolblueFietst, begint.

De dienst is nu in acht Nederlandse en Belgische steden actief. In België, om precies te zijn Antwerpen, bezorgt Coolblue sinds november vorig jaar pakketjes met de fiets. In Nederland begon de nummer 2 van de Twinkle100 in april met de dienst in Eindhoven en Den Haag. Later kwamen daar ook nog thuisstad Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam bij.

Met CoolblueFietst worden bestellingen de volgende dag in een tijdvak van één uur geleverd. Consumenten ontvangen vijftien minuten van tevoren een sms wanneer hun bestelling daadwerkelijk komt. De pakketten in Tilburg worden geleverd vanuit de XXL-winkel van Coolblue in de Brabantse stad. Die moet nog zijn deuren openen, maar doet al wel dienst als vertrekpunt van bestellingen voor de fietsdienst. ‘Je pakketje wordt met een glimlach bezorgd door echte Coolblue’ers’, vertelt beginbaas Pieter Zwart. ‘Wie in de buurt van Tilburg vanaf vandaag bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, heeft veel kans dat er de volgende dag een vrolijke Coolblue’er met een pakfiets voor de deur staat.’

Opschalen

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers vorige week gaf Zwart ook al te kennen dat Coolblue zijn bezorgdienst CoolblueFietst dit jaar verder wilde opschalen. Naar schatting komt er dit jaar meer dan een miljoen keer een Coolblue’er langs bij klanten met de bezorgdiensten CoolblueFietst of CoolblueBezorgt. De omzet van de webshop kwam vorig jaar uit op 1,35 miljard euro. Het was de eerste keer dat in Nederland meer dan 1 miljard werd omgezet.