Twinkle | Digital Commerce

Coolblue brengt elektrische bezorgbussen de weg op

2019-03-05
1400788
  • [nieuws]
  • 1:16

Coolblue bezorgt vanaf vandaag televisies met volledig elektrisch aangedreven eigen bussen. Het zonnedak van Coolblue’s ‘grote schuur’ levert de stroom.

De nummer 2 van de Twinkle100 bericht vanochtend over de nieuwe bussen, die in eerste instantie in de twee grootste steden van ons land de weg op zullen gaan.

Voorman Pieter Zwart laat optekenen: ‘Vandaag bezorgen we voor de eerste keer tv’s bij klanten met onze nieuwe elektrische busjes. We komen ‘m zelf brengen en zetten ‘m neer waar de klant wil. We verwachten dat 80 procent van alle tv’s in Rotterdam en Amsterdam met deze elektrische busjes bij onze klanten wordt bezorgd.’

Zonnedak

Later dit jaar wil Coolblue de bezorging met elektrische bussen verder uitbreiden naar andere grote Nederlandse steden. Ze rijden op energie die het bedrijf zelf gaat opwekken met het nieuwe zonnedak op zijn magazijn in Tilburg, 88.000 vierkante meter groot.

Energiepositief

Het dak maakt Coolblue’s magazijn ‘niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief’, liet de Rotterdamse onderneming weten; de zonnecollectoren leveren meer energie dan nodig is voor de logistieke operatie eronder. Met het restant worden onder andere ook de winkels, het hoofdkantoor en de tweewielers van CoolblueFietst van stroom voorzien. Inmiddels bezorgt het bedrijf in zeven Nederlandse en één Belgische stad per elektrische tweewieler.

Bewust Bezorgd

Duurzaamheid is een thema voor Coolblue, waarvan opnieuw akte. Het bedrijf, vorig jaar voor het eerst goed voor meer dan een miljard euro omzet in Nederland, participeert ook in Bewust Bezorgd. In dat kader kwam onlangs een rekentool voor CO2-uitstoot beschikbaar.


Gerelateerde artikelen: