Twinkle | Digital Commerce

Groeigeld voor Britse start-up in hondenmaaltijden

2019-04-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Het Londense bedrijf Butternut Box, dat maaltijden voor honden bereidt en bezorgt, heeft omgerekend zo’n 17,5 miljoen euro aan groeigeld opgehaald.

Het bedrijf ontvangt het groeigeld na een investeringsronde, die werd geleid door de maatschappijen Five Seasons Ventures en White Star Capital. Daarmee wil de start-up verder uitgroeien tot een grote speler in Europa, zo klinkt het. ‘We zijn erg enthousiast dat we de steun hebben om Butternut Box naar een hoger niveau te tillen', aldus medeoprichter David Nolan.

Schema

Butternut Box heeft als doel om honden aan gezondere en meer transparante maaltijden te helpen. Bazen kunnen dan ook online de voorkeuren van hun viervoeter aangeven. Op basis van verschillende punten, zoals leeftijd, gewicht en ras, stelt de start-up een passend voedingsschema samen. Die vervolgens in gebundelde porties naar consumenten worden opgestuurd. Dat blijkt dermate succesvol dat de onderneming sinds de oprichting in 2016 acht miljoen hondenmaaltijden bezorgde in het Verenigd Koninkrijk. De omzet steeg vorig jaar met 700 procent.