Twinkle | Digital Commerce

Pakketrobot FedEx kan de trap op

2019-03-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Waar retailers steeds vaker met een eigen bezorgrobot op de proppen komen, staan de logistieke bedrijven zelf ook niet stil. FedEx test in Amerika een autonome bot die kan traplopen.

De robot wordt voornamelijk ingezet voor de last mile, De ‘SameDay Bot’ werd vorige week gepresenteerd en zal later dit jaar worden getest op het hoofkantoor van de Amerikaanse logistieke speler in Memphis. Het is de bedoeling dat de robot bestellingen moet gaan brengen van retailers als Target, Pizza Hut en Walmart.

Zes wielen

Het onderscheidende aan deze robot is dus dat hij kan traplopen en ook de stoep op kan. Dat kan doordat de robot zijn wielassen kan optillen. Hij beschikt over zes wielen waarvan vier grote en twee kleinere formaten. Hij bereikt een topsnelheid van zestien kilometer per uur.

Meerdere Amerikaanse retailers en bedrijven participeren op dit moment in last mile bezorgrobots. Zo presenteerde Amazon in januari zijn ‘Scout’. De robot zal eerst worden getest in een onbekende buurt in de staat Washington. Volgens Amazon hebben de robots het formaat van een kleine vriezer. Eerder kondigde supermarkt Kroger ook al een samenwerking aan met technologiebedrijf Nuro. Die een gelijknamige bezorgrobot ontwikkelde. Nuro ontving later nog bijna een miljard dollar aan groeigeld.