Twinkle | Digital Commerce

Ook Amazon mengt zich in autonome bezorgrobots

2019-01-24
1000562
  • 1:10

Nadat afgelopen maanden verschillende retailers zoals Kroger aangaven te testen met autonome bezorgrobots, was het natuurlijk wachten totdat Amazon met een dergelijk initiatief kwam. De online reus kondigt nu de Amazon Scout aan.

Het betreft voor nu een proef in een niet gespecificeerde buurt in de staat Washington. In eerste instantie zal Amazon tijdens de proef zes van deze wagentjes inzetten. De ‘Scouts’ (foto) zijn volgens de e-tailer qua grootte vergelijkbaar met een kleine vriezer. Ook mogen zij alleen over het trottoir - in wandeltempo - rijden. Tijdens de proef worden ze bijgestaan door een medewerker van Amazon.

Bijzonder is dat de autonome robots door Amazon zelf zijn ontwikkeld. Waar de robot van retailer Kroger bijvoorbeeld is ontworpen door techbedrijf Nuro. Consumenten die in de pilot door de robot beleverd worden, kunnen van dezelfde bezorgopties gebruikmaken als andere klanten. Dus ook levering op dezelfde dag, binnen één dag of twee dagen voor Prime-leden. De robot zou volgens Amazon zelfstandig rond dieren en voetgangers moeten manoeuvreren. In het donker wordt de robot niet ingezet.

Initiatieven

Het is niet voor het eerst dat Amazon met verschillende technologische bezorginitiatieven komt. Zo test het bedrijf al langer met bezorging met drones. Ook levert het bedrijf in huis met Amazon Key, dit werd onlangs uitgebreid met bezorging in de garage.