Twinkle | Digital Commerce

Amazon stopt met fysieke Dash-buttons

2019-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon heeft de stekker getrokken uit de productie van de fysieke bestelknop Dash-button. In Duitsland waren die buttons al een tijdje verboden, en nu wil de e-tailer ook in de rest van de wereld stoppen met de fysieke button.

Online zijn de Dash-knoppen nog wel beschikbaar. Met de fysieke Dash-button konden consumenten rechtstreeks een artikel bestellen, simpelweg door op een knop te drukken. Huidige eigenaren van een bestelknop kunnen er nog steeds gebruik van maken, Amazon blijft de software ondersteunen, maar nieuw zijn ze niet meer te koop.

Volgens Cnet is Amazon gestopt met de verkoop door de opkomst van connected home, specifieker het bestellen van producten via producten als koelkast en printer. ‘Dash Button was een geweldige opstap naar de wereld van connected home’, vertelt Daniel Raush, vice president Smart Home bij Amazon. ‘We hadden nooit een toekomst voor ogen waarin consumenten vijfhonderd knoppen in hun huis hebben. We dachten aan een toekomst waarin het huis voor zichzelf zorgde.’

Verbod in Duitsland

Begin dit jaar besloot een Duitse rechter het gebruik van de Dash-buttons te verbieden. Volgens de rechter schendt het gebruik van de knoppen de Duitse wet op consumentenbescherming. Dit omdat consumenten geen prijsinformatie of andere productinformatie ontvangen, wanneer zij met zo’n knop een artikel bestellen.